OPGELET!

Wij krijgen dikwijls de vraag of we batterijen van fietsen die in de winkels verkocht worden zoals van bijvoorbeeld Bosch, Trek en dergelijke kunnen herstellen. Wel een lithium batterij herstellen kan enkel door het volledige binnenwerk te vernieuwen en niet door er simpelweg de slechte cellen uit te halen en deze te vervangen door nieuwe. Of we andere batterijen dan de onze kunnen regenereren, dat hangt af van het feit of deze beschikken over een BMS systeem. Maar al te dikwijls ziet men dat ze beweren dat er een BMS systeem in zit, doch bij het openen van de batterij stelt men vast dat dit niet aanwezig is. Daarom moeten we bij een kapotte batterij van andere merken dit eerst controleren en kan dit niet op voorhand gezegd worden.

Koop je een nieuwe TOP-EBIKE, dan kan je fietstassen, helmen en overige accessoires kopen aan SUPERPRIJZEN!

Een goede batterij bepaalt wat je elektrische fiets en motor uiteindelijk zal presteren.
Wij maken alle batterijen op maat van de klant, alle vermogens en alle voltages.

Hoe onderhoud je uw batterijpak het beste? Lees hier


OPGELET!

-Bij aankoop batterijen is nooit de lader in de prijs begrepen! Gelieve deze apart te bestellen.

-Rack om batterij in te schuiven , niet in prijs begrepen.

-Plaatsing door ons kan gedaan worden als optie.


Batterijen 36V - 48V -60V - 72V - 84V - 96V.

Naast deze kasten kan je op bestelling ook de kasten krijgen van de twee grootste fabrikanten die kasten maken voor alles en iedereen. Je kan checken op hun website of uw kast hierbij staat. De twee websites zijn : http://en.kssssj.cn/ en http://reention.com/ alle kasten zijn op bestelling verkrijgbaar. Daar wij de batterijen zelf samenstellen op moment van bestelling kan het tot twee weken duren voor je uw order kan ontvangen. Als er bepaalde kasten niet in voorraad zijn zal de levertijd oplopen tot 3 weken. Wil je zeker zijn hoelang een bepaald order zal duren na bestelling, dan kan je ons steeds contacteren. 

De VRAAG die elke klant stelt: Hoeveel km. kan ik doen met een batterij?

De steeds weerkerende vraag, spijtig genoeg een vraag war je niet kan op antwoorden als je eerlijk wil zijn. Wij houden ons dan ook bij de feiten en je zal géén cijfers tegenkomen zoals in de handleidingen van bestaande elektrische fietsen. Bij deze fietsen uit de winkel les je cijfers dat een 12Ah batterij wel 170km ver kan rijden. Laat ons niet lachen toch. Om een voorwerp, onder bepaalde omstandigheden te verplaatsen heb je energie nodig. Dit is zelfs correct te berekenen en dan zal je merken dat dit véél en véél minder is. Doorgaans max. 40% van wat ze opgeven.

Hetzelfde addertje onder het gras heb je bij de watt/uur = het vermogen dat je batterij heeft. Hier ook goochelt men graag met cijfers. Doch, deze cijfers hebben slechts waarde mochten ze er ook bij vermelden bij welke ontlading (met hoeveel Ah) de batterij ontladen wordt. Wij geven steeds de cijfers bij een batterij die constant ontladen wordt onder met een ontlaadstroom van 10A. Daar heb je wat aan. Anders zijn de vermelde cijfers zinloos, dit is dan ook de reden als we batterijen moeten testen van andere merken, dat ze helaas nooit aan hun opgegeven vermogen komen! U ziet, ook hier is papier gewillig en enkel gebaseerd op reclame en niet op de werkelijkheid.

Wil je nu echt op voorhand weten hoeveel km je kan doen, géén probleem. Als basis geven we je steeds de km die een doorsnee gepensioneerde haalt met onze batterijen in de streek van Haaltert (het begin van de Vlaamse Ardennen).

Zo zal een 36V/12Ah je met zekerheid 70km laten fietsen en niet op standje één of economie, maar op normaal vermogen van de motor. Een 36/15Ah zal je dan 90km ver brengen onder dezelfde omstandigheden en een 36V/18Ah zal je dan zeker 110km ver brengen.

Wil je dat wij het berekenen voor U. Download dan onderstaande word file, vul deze in en stuur hem naar ons. Wij maken dan een exacte berekening.

Wil je NOG verder gaan, dan kan je bij ons uw conditie laten testen en dan weten we ook wat je zelf als fietser waard bent. Dit wordt dan ook in rekening gebracht tijdens de berekeningen.

Download de file hiernaast voor een exacte berekening van de batterij die jij nodig hebt. Vul alles in en stuur het terug naar ons. We verwerken dit dan zo spoedig mogelijk.

Berekening Batterij Die Nodig Is
Word – 14,5 KB 742 downloads

TIP: Bij aankoop van een batterij, steeds zorgen dat je weet wanneer deze batterij gemaakt werd. Het is niet de eerste maal dat mensen nieuwe batterijen kochten en toch een slechte batterij hebben. De oorzaak kan velerlei zijn. De gekochte batterij kan al lange tijd op stock gelegen hebben, niet goed onderhouden zijn. te warm gestockeerd en tal van andere redenen. Op al onze batterijen staan de eigenschappen van de batterij als toestand van de cellen, capaciteit en aanmaakdatum. Batterijen worden bij ons nooit hoger geladen dan 40%. U zal dan ook uw batterij na aankoop eerst volledig laden.

Alle batterijen ook te verkrijgen in speciale uitvoering batterijpak, gemaakt met cellen die een waarborg hebben van 3 jaar en 1000 Laadcycli hebben bij een DOD van 100% en 1500 laadcycli bij een DOD van 80%. Dit zijn zoals we noemen de Long-life cellen. Deze Long-life cellen worden aangeduid met de letters LF.

Velen zullen nu al (pas na jaren doen ze dit eindelijk) reclame maken dat hun batterijen een BMS systeem hebben. Dit is helaas niet voldoende om uw batterij goed te houden. Ze vermelden dit als het van het. Doch een BMS doet enkel volgende zaken: batterij niet beneden een bepaalde spanning laten gaan tijdens het rijden, batterij niet boven een bepaalde spanning laten gaan tijdens het laden, batterij beveiligen tegen kortsluiting. Meer is het niet. Wij gaan al jaren vele stappen verder en er zit steeds een regenereer-systeem bij de BMS. Wat gaat die doen? Wel, tijdens het rijden gaan de cellen bij verkeerd gebruik (te warm, te koud, te veel vermogen moeten geven etc.) uit balans geraken. Dit wil zeggen dat je cellen zal hebben die al als leeg beschouwd worden en in feite nog niet leeg zijn. Maar andere cellen zijn wel al leeg. Hier komt dan ons systeem om de hoek kijken. Ons regeneratiesysteem zal ervoor zorgen dat de cellen die een verschil hebben in voltage, terug tijdens het laden op gelijke spanning gebracht worden. Let wel dat, mocht je batterijen weten die dit ook doen, het van belang is dat het verschil dat ze kunnen bijwerken voldoende groot is. Wij kunnen tijdens het laden een verschil van 0,3V per cel gelijk trekken. Als je al andere merken zou vinden die dit ook doen, dan zie je meestal dat deze een verschil van amper 0,1V aankunnen. Heb je dus een groter verschil, dan zal je batterijpak steeds slechter en slechter worden. Om U een idee te geven een perfect dergelijk systeem kost al vlug 45€. De goedkope minder werkzame heb je al voor 10€! Ook hier "koeken naar geld"

 

Koop je een nieuwe TOP-EBIKE, dan kan je fietstassen, helmen en overige accessoires kopen aan SUPERPRIJZEN!

Laders  en basisonderhoud voor Lithium batterijen

Denk je eraan om een thuisbatterij te plaatsen, zonnepanelen, zonneboiler? Neem eens een kijkje op onze website www.uwthuisbatterij.eu

Heb je vragen of andere noden en wensen. Gelieve dan onderstaande in te vullen en duidelijk te omschrijven wat U zoekt. Wij komen dan zo spoedig mogelijk bij U terug met een oplossing voor uw specifiek probleem.