Je bestaande fiets krijgt een nieuwe bestemming. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Maar en dit is toch wel het belangrijkste, je hebt nu een Elektrische fiets die beter is dan een standaard Elektrische fiets die je kant en klaar in de winkel koopt.

De voordelen zijn talrijk, krachtiger motor, batterijen die gemaakt zijn volgens de allerlaatste specificaties, een garantie van TWEE jaar op alle onderdelen die wij op uw fiets plaatsen. Wij dagen iedereen uit, neem eender welke elektrische fiets uit de winkel, uit eender welke prijsklasse en wij garanderen U dat ons systeem vlotter en beter zal rijden.

Koop je een nieuwe TOP-EBIKE, dan kan je fietstassen, helmen en overige accessoires kopen aan SUPERPRIJZEN!

Ombouw gewone fiets naar elektrische fiets door

TOP-EBIKE:

Voor hen die iets beter zoeken dan wat je kan kopen.

Elektrisch hetzelfde als onze eigen fietsen! U kiest wat je wil.

 

Hoe bestel je een ombouw?

Heel eenvoudig. Een ombouw kan gedaan worden bij elke fiets, ongeacht het model of wat dan ook. Is uw fiets er één met rollerbrakes, géén probleem. Wij hebben wel het liefst dat  eerst langs komt om te bespreken wat uw specifieke noden zijn en wat je verwacht van uw fiets. Dan zoeken we samen uit wat de beste oplossing is. Nadat je dus de volledige info gekregen hebt kan je er nog eens rustig over nadenken en indien je wil, kan je dan uw bestaande fiets binnenbrengen om de ombouw te doen. Een ombouw duurt doorgaans 2 weken. Voorschotten worden niet gevraagd. Als uw fiets klaar is wordt je verwittigd en dan doe je eerst een testrit van ongeveer 4 kilometer of meer hier in de buurt. Tevreden? Dan pas betaal je en kan je jaren genieten van uw vertrouwde fiets.

WIST JE?

Dat je tijdens een ombouw alles wat niet met elektrische aandrijving te zien heeft zoals fietstassen, fietshelm, anti-lekbanden, kortom alle accessoires die je er graag bij wil hebben aan STERK VERMINDERDE prijs kan kopen. Let wel, dit geld enkel tijdens de ombouw!!! Zo ook als er wijzigingen moeten gebeuren aan uw bestaande fiets of deze eerst volledig in orde moet gezet worden. Een service die kan tellen. Wat wij niet doen is gratis aan huis komen (heb nog géén personeel gevonden dat gratis wil werken!). Onze prijzen afronden op 99 achteraan en gigantische kortingen geven tot  1000€ zoal de meeste advertenties laten uitschijnen van zij die bestaande Chinese fietsen verkopen. Is ook niet moeilijk om daar 1000€ aan af te doen! Wat we wel doen is je het beste geven en een betere fiets garanderen dan eender waar!

Wat maakt deel uit van een ombouw?

Een bestaande niet elektrische fiets ombouwen naar een elektrische fiets wil zeggen dat we alle onderdelen die nodig zijn om uw fiets elektrisch te maken installeren. Hieronder vindt je wat er zoal moet gedaan worden. Wij maken voor U alles op maat, specifiek volgens uw wensen. Wil je iets beter dan wat je kan kopen standaard, dan zit je goed bij ons.

 

ombouwfietsen

-Hoe bepaal je wat je nodig hebt: Om alles uit te kienen volgens uw noden, hebben we uiteraard gegevens nodig die enkel jij ons kan geven. Daarom stellen we je ook tal van vragen die je zo goed mogelijk dien te beantwoorden. Enkel dan zal je een perfect geheel hebben dat volledig uw behoeften zal dekken. Hieronder de meest belangrijke vragen:

1- Gebruik van uw fiets: woon- werkverkeer, toertochten, recreatief, mountainbike, snelheidsduivel ?

2- Hoe beschrijf je uw conditie: zéér goed, goed, middelmatig, slecht, zéér slecht ? Je kan bij ons uw conditie laten testen. Dat is pas handig.

3- Hoeveel kilometer wil je doen op een dag: ……….km?

4- Mogelijkheid om uw fiets op te laden tijdens de dag bij woon- werkverkeer ?

5- Wat is uw gemiddeld parcours: bergachtig, heuvelachtig, max. hellingsgraad, gemengd parcours, vlak ? Of stuur ons een GPX file van het parcours dat U wil doen en we berekenen haarfijn welke motor en batterij U nodig hebt voor wat jij wil doen.

6- Welke snelheid wil je: bijvoorbeeld 25km/uur, doch zelf nog voldoende meetrappen, 25km/uur zonder enige inspanning. Wil je deze snelheid op het vlakke of ook nog bij bepaalde hellingsgraden. Wil je deze snelheid ook bij flinke tegenwind nog aanhouden zonder moeite ?

7- Rij je bij extreme hitte, extreme koude, hevige regen ?

8- Wat is het gewicht dat je dient te transporteren: uw eigen gewicht, gewicht van de fiets, hoeveel gewicht aan goederen wil je meenemen. Fietskar trekken ?

9- Wil je nog zonder weerstand kunnen fietsen ook met lege batterij ?

10 - Bepaalde lichamelijke beperkingen ?

Zo komen we stap per stap naar de perfecte oplossing voor uw specifiek fietsgedrag. 

- Bedieningsconsole:  Je kan kiezen uit verschillende consoles al of niet met USB oplaadpunt. Bedieningsconsole kan naargelang het stuur van uw fiets dit toelaat aan de zijkant of in het midden van het stuur geplaatst worden.  Er kan ook gekozen worden om de fiets te besturen vanaf uw smartphone, in dit geval is uw smartphone uw bedieningsconsole en kan deze op een houder geplaatst worden op uw stuur.  je kan uiteraard kiezen tussen een normaal scherm of een TFT kleurenscherm waar wij dan onze software in uploaden. Alle goederen CE, ROHS en EMC gekeurd. Scherm heeft een eenvoudige anti-diefstal beveiliging die wel het beste werkt van allemaal. We zetten je naam en adres in je scherm bij het opstarten en sluiten van uw scherm. Beter dan welk ander systeem ook om te bewijzen dat dit uw fiets is. Dit kan namelijk niet gewijzigd worden door iemand anders. Slim toch!

Bedieningsconsole

- Rembeveiliging: Hier passen we steeds een beveiliging toe zowel op de voorrem als de achterrem. Hierdoor heb je volledige zekerheid dat wat er ook gebeurd, bij elke remactie de motor volledig uitgeschakeld wordt. Veiligheid op de eerste plaats. Maar, stel nu dat de rembeveiliging zelf faalt en je bent onderweg naar je werk. Dat wil zeggen dat je uw fiets niet meer kan gebruiken en zelf moet trappen, de ondersteuning is namelijk weggevallen. Hier ook hebben we aan gedacht. Elke rembeveiliging is verbonden naar het computergedeelte met waterdichte stekkers. De remdetectie die eventueel zou falen, kan hiermee ontkoppeld worden van het computergedeelte en er zal dan géén rekening gehouden worden met deze kapotte remdetectie. Dus je kan dan rustig uw rit afmaken en dan een afspraak maken om dit terug in orde te brengen. is doorgaans een ingreep van 5 minuutjes. en alles is weer ok dan. Hier ook zie je dat wij streven naar systemen voor gebruiksgemak en reparaties in de korts mogelijk tijd kunnen gedaan worden. Geen weken uw fiets moeten missen zoals dikwijls gangbaar is bij kant en klare elektrische fietsen. Belangrijk: wij gebruiken enkel contacten voor de rembeveiliging die magnetisch werken, dus géén mechanisch schakelende elementen die gevoelig zijn voor pannes. Alle goederen CE, ROHS en EMC gekeurd.

rembeveiliging

- Computergedeelte: Dit is, het hart van uw elektrische fiets. Wat hier van belang is, is het vermogen dat dergelijke controller kan schakelen. Wat we steeds zien bij bestaande elektrische fietsen is het zéér lage vermogen dat de gebruikte controllers mogen schakelen. Doorgaans is dat beperkt tot 7 à max. 10A. Dit is dan ook de reden dat bergop fietsen moeilijk gaat met dergelijke systemen. Een simpel voorbeeld. je hebt een volgeladen batterij, die is dan 42 Volt. Reken je nu 7A x 42 V = 294 watt dat je motor dan kan geven. Helaas blijft een batterij niet op 42 volt en als ze bijna leeg is ga je nog ongeveer 30V hebben. Vlug gerekend geeft dit 7A x 30V = 210 watt dat je nog kan leveren aan uw motor. Maar, aangezien het een gelijkstroommotor is bij elke fiets, zal ook het toerental naar beneden gaan van de motor en dit naarmate de spanning van uw batterij zakt. Dit maakt alles samen dat je degelijk kracht tekort komt bij de minste inspanning die uw motor meer moet leveren! Hoe lossen wij dit op? Alle gebruikte controllers hebben een vermogen die ze continue kunnen leveren van min. 17A, dit is het dubbele of alleszins 50% meer dan bij kant en klaar gekochte elektrische fietsen. Neem daarbij dat wij geen "square wave" controllers gebruiken, maar enkel "sinus" gestuurde controllers dan resulteert dit in een beduidende hogere kracht en dit bij minder verbruik voor hetzelfde vermogen. Alle gebruikte controllers worden geladen met onze eigen software en kunnen desnoods volledig op maat gemaakt worden voor zéér speciale toepassingen. Uiteraard zijn alle controllers voorzien van alle veiligheidsfuncties zoals overbelasting, oververhitting, batterijbeveiliging, omwisseling van de polen enz. Wij gebruiken enkel waterdichte controllers en géén naakte printplaatjes zoals in vele systemen. Bij de zwaardere systemen worden de controllers uiteraard gemaakt dat ze deze hoge stromen tot wel 60A en meer  kunnen verwerken. Alle goederen CE, ROHS en EMC gekeurd. Heb je een motor met Hall sensoren en ingebouwde snelheidssensor, deze zouden falen? Geen nood, ons systeem is dan voorzien dat je kan verder fietsen zonder gebruik te maken van deze Hall sensoren en/of snelheidssensor.  

computergedeelte

- Motor: Alle motoren zijn eigen ontwikkelingen en worden naast het gamma standard motoren ook uitgebreid met een aanbod van motoren dat gewikkeld kan worden volgens uw specifieke noden. Naast de standaardmotoren die gemiddeld voor eenzelfde wattage al dubbele kracht hebben ten opzichte van andere motoren, gaan we nog een stapje verder. je kan nu ook elke motor hebben die speciaal op trekvermogen is gewikkeld. Dit wil zeggen dat je nog vlotter een helling kan oprijden. De gebruikte magneten worden dan ook aangepast ten behoeve van wat de klant wenst. Kortom een motor zoals je er géén andere zal vinden. De snelheden die kunnen gehaald worden zijn van 25km/uur tot en met 104km/uur. Stel, je laat en fiets bouwen die 45km moet halen. Dan kan je kiezen, of je deze 45km/uur wil halen met zelf de nodige inbreng van inspanning zoals bij de bestaande speedpedelecs of dat je die 45km/uur haalt zonder enige inspanning. Of ben je een diehard die ook in de hardste tegenwind nog die snelheid wil halen. Daar zorgen wij voor met ons specifieke maatwerk. Iedereen weet ondertussen dat de gekende merken die speedpedelecs maken nooit hun 45km/uur halen met normaal trappen. Je moet al een zéér goede fysieke conditie hebben om constant met de bestaande speedpedelecs 42km/uur te blijven rijden. Spijtig genoeg is dit niet voor iedereen weggelegd om dergelijke conditie te hebben of in het zweet op zijn werk toe te komen. Zelfs uw kettingblad wordt aangepast, zodat men toch bij een trapfrequentie van slechts 60rpm deze snelheid perfect kan aanhouden zonder inspanning. Belangrijk bij fietsen die sneller gaan dan 25km/uur: het is in België niet mogelijk om een omgebouwde fiets te laten keuren naar speedpedelec. Dit houdt in dat rijden hiermee op de openbare weg wettelijk niet toegelaten is en dit onder de verantwoordelijkheid valt van de klant/berijder. Ondanks dat alle onderdelen CE, en EMS gekeurd zijn. In de ons omringende landen kan dat wel. De reden dat dit in België niet kan is eenvoudig, ze hebben er de apparatuur niet voor bij de keuringsinstanties en de overheid, als je daarmee in onderhandeling bent, die vertellen maar wat, doch steeds iets anders naargelang de Vlaamse, federale of Waalse overheid! Strikt wettelijk mag je zelf een fiets bouwen, een motor, een auto, een vliegtuig. Doch een zelfbouwauto kan je bijvoorbeeld in Nederland laten keuren en in Engeland, In België schept dit problemen. Nog meer, ondanks het Europa waar iedereen het over heeft, kan je in de omringende landen je zelfgebouwde speedpedelec laten homologeren en je krijgt dan een Europees homologatie attest. Wat blijkt nu? In België wordt dit niet aanvaardt!!! Alle goederen CE, ROHS en EMC gekeurd. Alle motoren maken gebruik van de recuperatiefunctie van de opgewekte elektriciteit die je tijdens het remmen ontwikkelt.  Dus géén verloren energie. 


-Batterij: Hier heb je keuze te over. Naast onze pakken die we standaard liggen hebben, zijn alle mogelijke uitvoeringen denkbaar. Batterijen in spanningen van 24 tot en met 72V. Capaciteit van 7Ah tot in feite onbeperkt. Hoe hoger de capaciteit, hoe zwaarder uw batterijpak zal zijn. We wijzen er graag op dat wij enkel standaard kasten gebruiken zodanig dat je na jaren nog steeds eenzelfde kast kan vinden, die wij dan vullen met de door U gewenste cellen. Het blijkt nu een rage te zijn dat zelfs in batterijpakken géén standaarden zijn. Dit wil zeggen dat veel mensen die een standaard elektrische fiets kochten in de winkel en na verloop van tijd is de batterij stuk, dan krijgen ze te horen dat dit model niet meer gemaakt wordt. Je kan dan zoals bepaalde merken voorstellen, een nieuwe fiets kopen en je krijgt dan 10% bijkomende korting. Te gek om waar te zijn toch? Deze fabrikanten doen dit om zich te beschermen en laten speciale modellen maken voor hun batterijen, doch als zij van een bepaald model veronderstellen van er bijvoorbeeld 5000 van te verkopen, dan laten ze laat ons zeggen 100 kasten extra maken. Zijn deze uitgeput, ja, dan sta je als klant in de kou. Er schort dan ook wat aan de bescherming van de consument op dit vlak. Een tweede truc die veelvuldig toegepast wordt bij verschillende merken is het feit dat een gedeelte van het controller gedeelte in de batterij zit en een ander gedeelte in los van de batterij. Hierdoor belet men anderen om deze batterijen te repareren, tenzij tegen veel werkuren. Kortom, bij ons loop je dit risico niet. De standaard kasten die wij gebruiken zijn bedoeld om achteraan op bagagerek te plaatsen, op het frame van de fiets, onder het zadel of op een andere manier. Steeds met de garantie dat je ten alle tijde hetzelfde kan hebben. Belangrijk, wij gebruiken enkel de hoogste kwaliteit van bekende merken als Samsung, Panasonic, LG en high-grade Chinese cellen voor bepaalde toepassingen. Alle batterijpakken zijn uitgerust met BMS systeem en balanceersysteem zodat de cellen onderling steeds op gelijke waarde worden gehouden. Alle batterijen zijn voorzien van de stekkers en uitgangen die nodig zijn om in bepaalde gevallen uw batterij te kunnen regenereren, dit wil zeggen ze terug naar topconditie brengen. Alle batterijen zijn beveiligd tegen kortsluiting, oververhitting, ompoling, te diepe ontlading en overlading van het systeem. Zo kan je jaren genot hebben van uw batterij. Alle goederen CE, ROHS en EMC gekeurd.


-Lader: Aangezien wij alle veiligheden verwerken in de batterij zelf, volstaat een standaardlader om uw batterijen op te laden. Alle laders hebben bovendien hun eigen beveiliging tegen oververhitting, ompoling enz. Alle goederen CE, ROHS en EMC gekeurd. Wil je u batterij in TOP-conditie houden, kan je ook kiezen voor een lader welke instelbaar is en uw batterij kan laden tot het percentage dat U wil.


-Afwerking en bekabeling: Dit is de laatste stap, alle kabels worden voorzien van waterdichte stekkers en lopen op het frame op een niet storende plaats. Wij werken doelbewust geen kabels in het frame omdat dit voor tal van moeilijkheden zorgt bij eventuele herstelling. Wij kunnen dan ook garanderen dat indien er een defect is, wij dit steeds onmiddellijk of de dag zelf kunnen herstellen zoals hoort.


-Uw fiets is klaar: Ziezo, uw fiets is klaar om afgehaald te worden. Vanaf het ogenblik dat uw fiets klaar is wordt je telefonisch verwittigd of per sms. Jij beslist dan wanneer je hem kan komen ophalen. Wil je met de fiets direct naar huis rijden, gelieve ons dan te verwittigen , zo kunnen wij dan de batterij volledig opladen, zoniet, worden batterijen steeds voor 25% opgeladen. Je kan nu genieten van een relaxe fietstocht volgens uw eisen en je kan er prat op gaan dat je een betere fiets hebt dan eender wie. De waarborg die wij geven is vrij simpel, op alles twee jaar, ongeacht wat met betrekking tot de ombouw. Géén onderscheid tussen delen die normale slijtage zijn en andere! Indien je een beter systeem vindt geven we je ook de " geld terug garantie"! (enkel als wij zelf het systeem geplaatst hebben). Véél  elektrisch fietsgenot!

Koop je een nieuwe TOP-EBIKE, dan kan je fietstassen, helmen en overige accessoires kopen aan SUPERPRIJZEN!

Enkele voorbeelden van door TOP-EBIKE omgebouwde fietsen.

Elke fiets, eender welk model komt in aanmerking om elektrisch te maken. 

Op je eigen fiets rij je doorgaans het makkelijkst. 

Bovendien kan je kiezen uit tal van uitvoeringen zoals het type motor dat je wenst, het type batterij die past bij uw behoeften. Géén standaard gedoe, wat U verkiest is wat we maken. En dit is dan het voordeel van onderdelen die op maat gemaakt worden. Kan je zeker zijn dat je een fiets hebt die je zal van dienst zijn dag na dag op de manier die jij wil!

De ouderdom van je fiets heeft enkel zijn charmes, zie hieronder!

WOW! Oud is deze zeker. Lag in een gracht, werd gerecupereerd en kreeg een nieuw leven. De charme van vroeger, maar met de meest vooruitstrevende technologie werd deze mooie fiets toch een nieuw leven ingeblazen. Wat nog méér is? De dure fietsen uit de winkel moeten het onderspit delven op elektrisch gebied tegen deze charmeur!!!

Nog maar ééntje uit de oude doos. Roestig, doch perfect getuned en naar elektrische fiets omgebouwd door TOP-EBIKE, wie anders? Batterij van maar liefst 36V/30Ah. Uiteraard moest batterij geschilderd zijn in kleur van de fiets. Zelfde oude look. Hier ook, laat bergop of eender waar de fietsjes uit de winkel van duizenden euro's vlotjes achter zich. Ze kunnen enkel de achterkant zien, op gelijke hoogte komen ze niet! Geslaagd!

Een fiets die voor deze jongedame herinneringen oproept en daarom ook een nieuw leven kreeg. Een leven dat wel wat opknapwerk vroeg. Lichten geroest, stuur geroest en wat nog meer. Alles terug klaar gemaakt om de fiets te wapenen voor nog ettelijke jaren. Bovendien konden we geen volledig zwarte batterij plaatsen uiteraard, dus in fietskleur dan maar. Op elektrisch gebied geeft deze fiets ook de anderen het nakijken. Een tevreden klant, de zoveelste op rij. De herinneringen leven verder en hoe! Echt DELUXE dus.

(*) Wettelijk is de max. toegelaten snelheid zoals iedereen weet is 25km/uur zonder nummerplaat. Wij maken ook speedpedelecs of andere in alle mogelijke snelheden vanaf 25 tot 104km/uur. We drukken er op dat je bij onze snelle fietsen géén homologatie kan hebben in België. Je kan deze wel laten homologeren in de ons omringende landen per fiets. Hier heeft vadertje staat nog steeds géén mogelijkheid om dit te doen. Dit wil zeggen dat je met snellere fietsen door ons gemaakt voorlopig niet op de openbare weg mag als je ze niet laat homologeren, je kan deze wel gebruiken op NIET openbare plaatsen zonder homologatie.

Heb je vragen of andere noden en wensen. Gelieve dan onderstaande in te vullen en duidelijk te omschrijven wat U zoekt. Wij komen dan zo spoedig mogelijk bij U terug met een oplossing voor uw specifiek probleem.

Denk je eraan om een thuisbatterij te plaatsen, zonnepanelen, zonneboiler? Neem eens een kijkje op onze website www.uwthuisbatterij.eu