CONTROLLERS en SOFTWARE

Al onze controllers zijn vervaardigd volgens de modernste technieken en kunnen steeds hogere waarden voorleggen dan controllers van andere merken. Onze software is zodanig op punt gesteld dat de motor het min. aan energie verbruikt. Tevens zorgt onze manier van aansturen er voor dat de fietser in alle veiligheid kan fietsen. Zelfs al sta je op de krachtigste stand, bij vertrek uit stilstand zal je niet met eeen schok vertrekken. Steeds zal uw fiets gradueel en zacht vertrekken. Zo zal je de motor pas starten als je met de pedalen een halve omwenteling gemaakt hebt en dan ga je gradueel het motorvermogen versterken tot je op volle kracht zit. Dit geeft U als fietser de hoogst mogelijk veiligheid./

Koop je een nieuwe TOP-EBIKE, dan kan je fietstassen, helmen en overige accessoires kopen aan SUPERPRIJZEN!

Controllers voor een perfecte aansturing van uw motor.  Elektrisch fietsen op zijn best. Controllers vormen samen met de motoren en de batterij het resultaat van een perfecte ombouw.

Wat kan je met deze controllers doen:

-Instelbaar aantal poolparen en reductie van uw motortype.

-Snelheidspulsen instelbaar per omwenteling.

-Type ondersteuning dat je best ligt. Kan op snelheid of soft torque ingesteld worden.

-Instelbare functie bij eventueel gebruik van gashendel en hoe deze zich moet gedragen.

-Meting van uw batterij, instelbaar volgens uw type batterij.

-PAS sensor type instelbaar.

-Motor type instelbaar, sensored of sensorless.

-Instelbaar aantal ondersteuningsniveaus.

-Instelbaar gedrag van de gashendel indien aanwezig.

-Max. toegelaten stroom in Ampère is instelbaar.

-Instelbaar niveau van achtergrondverlichting van uw scherm.

-Cruise control functie

-Stap modus ondersteuning.

-Voor motoren met ingebouwde temperatuursensor kan de temperatuur van de motor uitgelezen worden.

-Instelbaar paswoord, zodat niemand anders met uw fiets kan vertrekken.

-Bij verkeerde ingave van parameters, mogelijkheid om terug te gaan naar basis instellingen.

-Instelbaar communicatieprotocol tussen verschillende schermen onderling (onze displays!)

-Parameters kunnen gekopieerd worden en overgezet worden naar nieuw scherm.

-Instelbaar voltage voor detectie lege batterij.

- ABS reminstelling. Instellen van energierecuperatie.

-Instelbare sterkte die gewenst is voor de ondersteuning.

- Scherm geprogrammeerd met uw naam en adres erin zodat deze gegevens verschijnen bij het opstarten en bij het afsluiten van het scherm.

Speciale functies kunnen op aanvraag geprogrammeerd worden.

Hoe bepaal je de juiste controller voor uw motor? Wel, we geven je hier een voorbeeld.
We nemen als voorbeeld de 6 mosfet controller welke spanningen kan verwerken van 24 tot 48V. Hier staat bij dat de max. ampèrage die deze kan verwerken 17A is. Dit wil zeggen 17A bij 48 volt, dat geeft 816 watt. Dus deze kan je bezigen voor onze motoren op 48V en tot 500 watt. Aangezien je bij volle vermogen (klimmen bijvoorbeeld) met onze 500 watt motoren rustig al je 760 watt kan halen, kan je deze controller nog steeds veilig gebruiken.
Stel nu, je hebt een 500 watt motor die werkt op 36V. Aangezien deze controller 17A mag geven als max. is dit 36V x 17A = 612 watt. Je zal dan de controller softwarematig moeten beperken tot 612 watt. Je kan dan ook een 500watt motor op 36V spanning veilig gebruiken.
Dus, hier dien je de kenmerken van uw motor te kennen, of je kan onze controllers instellen dat deze begrensd worden en op deze manier toch voor uw motor kunnen gebruikt worden. Voor motoren die je standaard ergens anders koopt zal dit probleem zich niet stellen, daar deze meestal amper het opgegeven vermogen halen.

Doen we dit  nu met dezelfde controller bij een 500 watt motor welke werkt op 24Volt, dan is de max. wattage dat men kan verkrijgen 24V x 17A = 408 watt.

Alle controllers die wij aanbieden zijn zonder uitzondering steeds krachtiger dan wat je kan kopen als standaard bij anderen. Het is namelijk een veel voorkomend fenomeen dat bij bestande fiets, voor een fiets die een motor heeft van 250 watt bij 36V, controllertjes gebruikt worden die amper 7A mogen geven continue!!! Dus, 7A x 36Volt = 252 watt. Je zal dan ook snel begrijpen waarom klimmen hiermee een probleem is!

De fietsen die wij ombouwen en die een controller hebben met waterdichte stekkers, dan zal je zien dat wij deze steeds monteren in vrije luchtstroom. Het kunnen koelen van uw controller door een natuurlijke luchtstroom geeft vele voordelen op alle vlakken. Meer rendement, meer kilometers rijden met eenzelfde batterij enz.

Controllers zijn zoals U zal begrijpen, het kloppende hart van je fiets. Het computergedeelte dat zal bepalen of je al dan niet een geslaagde combinatie hebt van het geheel.

Vele standaard controllers, zo niet de meeste komen standaard van een waaier aan Chinese fabrikanten. 

Eerst en vooral willen we er je op attent maken dat je uw hoofd niet mag laten op hol brengen door de vermogens welke velen aan hun controllers toeschrijven. Zo lees je al vlug cijfers van 20A dat die controller zogezegd mag geven. Opgelet, niets is minder waar. Als je dit leest, en je ziet daarnaast ook een verdacht lage prijs, dan is dit het vermogen dat ze opgeven als uiterste piek!!! Dit wil zeggen dat ze dit kunnen aanhouden volgens de gangbare normen gedurende een periode van een paar seconden. Dan valt men terug naar het echte maximum vermogen dat je gemiddel mag schatten op 50% van het piekvermogen. Dit vermogen kan je aanhouden voor beperkte period en dan valt men terug naar het eigenlijke vermogen dat de controller mag blijven geven, dit is meestal 60% van het echte max. vermogen. Voor een 20A controller is dit dan ongeveer 6 à max. 7 Ampère. Heel wat lager dus dan hun aangekondigde 20A als vermogen. Je mag dan al van geluk spreken dat de controller beveiligd is tegen overbelasting, zoniet is hij een kort leven beschoren of zal het rendement zéér beperkt zijn. 

Als wij vermogens vermelden, dan zijn dit de vermogens die CONTINUE mogen gevraagd worden van uw controller en dit aan een rendement bij sommigen tot 99%, maar nooit lager dan een rendement van 87%!

Top-Ebike laat dan ook verschillende controllers maken volgens onze specificaties bij gespecialiseerde fabrikanten. Top-Ebike controllers zijn voorzien van onze eigen software om een max. rendement te behalen. Daarnaast bieden we ook het echt duurdere gamma aan dat momenteel door géén ander merk overtroffen wordt. Volledig vrij programmeerbaar volgens uw wensen.

Wij nemen géén genoegen met de standaard componenten en beslissen dan op basis van kwaliteit welke componenten gebruikt worden. Deze voldoen aan de MIL specificaties.

Alle controllers worden aangeboden in SINE-WAVE (FOC) versies en geen square-wave systemen, welke duidelijk minder presteren. Neem daarbij het feit dat al onze controllers steeds over-gedimensioneerd zijn voor de motor die je wil aansturen en je zal zien dat uw fiets een aardig stukje beter uit de voeten kan in alle omstandigheden.

Je hebt een waaier aan mogelijkheden in de wereld van de controllers. Velen denken dat dit onderdeel onderling perfect uitwisselbaar is tussen verschillende merken onderling. Niets is echter minder waar. Dus, wil je een controller vernieuwen. dan dien je wel te weten wat je doet en wat je dient aan te schaffen. Koop je alles samen, dan is uw controller die je bij TOP-EBIKE koopt reeds perfect afgesteld voor wat je nodig hebt.

Waar moet je op letten bij aankoop:

1- Wat is de max. stroom die uw motor kan leveren. Wordt uitgedrukt in Volt : watt = Ampère

2- Welke spanning heeft uw motor, wordt uitgedrukt in Volt. kan dus bijvoorbeeld 24 V tot en met 96 volt zijn. Deze info kan je doorgaans vinden op uw batterij.

3- Is uw motor een motor die beschikt over HALL sensoren, heeft uw motor een inwendige speedsensor? Dit kan je afleiden door de stekker van uw motor los te maken en te zien hoeveel pins uw stekker is. Heb bijvoorbeeld een 3-pins stekker, dan heb je een motor zonder HALL sensoren en inwendige speed sensor. Heb je een stekker aan de motor die 8 pins is, dan heb je een motor met HALL sensoren. Heb je een 9pins stekker, dan heb je een motor met HALL sensoren en een inwendige speed sensor. Onze controllers zijn zo gemaakt dat je steeds beide motoren kan aansturen, deze met inwendige sensoren en de motoren zonder deze inwendige sensoren.

4- Welke interface heb je? Dit is de bedieningsconsole op je stuur, deze kan met LED's zijn, of met een digitaal scherm. Op alle schermen staat steeds een nummer vermeld. Aan de hand hiervan kunnen wij weten welk specifiek scherm je hebt op uw fiets. Het is nodig dit na te gaan omdat elke communicatie tussen uw bedieningsconsole en de controller verloopt via een bepaald protocol. Elke fabrikant schermt hier een beetje zichzelf af. Daarom zal je bij het wijzigen van uw bestaande controller dienen te weten of beide onderdelen met elkaar kunnen communiceren. Wij gebruiken een standaard protocol dat steeds compatibel zal zijn met de schermen die het meest gebruikt worden. We kunnen ook de controllers steeds aanpassen dat ze ook met uw bedieningsconsole kunnen communiceren. Graag eerst alle inlichtingen geven in verband met uw bedieningsconsole.

PAS sensor of een TORQUE sensor? Een PAS sensor zal pulsen uitsturen naar de controller en een TORQUE sensor zal millivolts uitsturen naar de controller. Bij de speciale controllers die we hebben, kan je beide doen, of zelfs een combinatie. Bij onze standaard controllers kan je een PAS sensor ook combineren met onze speciaal uitgewerkte software die een softwarematige torque zal toevoegen aan uw PAS sensor. het beste van beide werelden.

6- Heb je een controller met waterdichte stekkers, met gewone stekkers. Doch, in het ergste geval kan je steeds de draden verbinden op je eigen manier.

 

Je ziet, tal van zaken waar je rekening mee moet houden. het is iets moeilijker dan op de knop "Nu Kopen" drukken zoals op de meeste sites en in het ongewisse te blijven over wat men eigenlijk moet hebben, met alle nare ongemakken nadien.

Standaard controllers die net dat tikkeltje meer kunnen doen voor uw elektrische fiets?

Voorbeeld van controller met perfecte koeling bij 500 watt motor, gemonteerd voor een perfecte koeling.

De TOP onder de controllers. Geen enkele andere controller komt zelfs maar in de buurt.

PWM frekwentie : 13.5kHz standaard en tot
16kHz bij remote controle

Max. Controller output frekwentie : 500Hz

Elektrische isolatie ten opzichte van heatsink: 500Vac

Omgevingstemperatuur bij opslag: -40°C tot 75°C

Temperatuur bij werking: -20 tot 60°C

Thermische beveiliging: Controller zal zich lineair aanpassen
en zal max. stromen beperken om via de heatsink de optimale
temperatuur van 85°C niet te overschrijden.

Controller zal zelf in veiligheid gaan eens de temp. van 95°C
bereikt is.

IP 67 waterdichtheid
Snelheid correctheid: +/- 5% op topsnelheid
Inductie tussen de fasen van de motor onderling: 20µH
Type motor controle: sinusoïdale veld georiënteerde controle.
Ondersteunde motor types: PMAC en BLDC

Sturing van motor met of zonder sensoren wordt automatisch gedetecteerd en aangepast.
Configuratie van type versnelling, rembekrachtiging, regeneratie modus enz.
Foutdetectie van ondermeer: Bus onder en overspanning, motor overbelasting, motor en controller temperatuur, Mosfet zelftest enz.

Speciale functies kunnen op aanvraag geprogrammeerd worden.

Deze controllers zijn gekenmerkt door hun zéér hoge vermogen dat ze aankunnen in een ultra moderne en kleine behuizing. Ze maken gebruik van de allernieuwste ontwikkelingen om een perfecte sinusoïdale flux controle te bekomen. Dit heeft als resultaat dat U een zeer zachte en stille aansturing zal bekomen van uw motor. Uw fiets zal dan ook presteren waar anderen falen. Alle controllers uit deze reeks zijn inzetbaar vanaf 24 tot 72 Volt.
Een robuuste MOSFET gebaseerde driefasige brug zal er voor zorgen dat deze controller een efficiënte kan halen van 99% in bijna alle gevallen. Dit alles zonder waarneembaar geluid van de controller zelf. 7Motoren met zowel Hallsensoren en zonder Hall sensoren kunnen perfect worden aangestuurd.
Een volledig programmeerbare controller die toelaat uw manier van fietsen te bekomen die bij U past.
Hoe moet hij optrekken, hoeveel wil ik als regeneratief vermogen terugsturen naar de batterij en onder welke omstandigheden. Dit en nog veel meer kan via de bijhorende APP of een PC ingesteld worden.
Tal van programmeerbare beveiligingssystemen, zoals motor temperatuur, controller temperatuur, batterij overspanning en onderspanning, motor en batterij stroomverbruik enz….
Intelligent, instelbaar, betrouwbaar en KRACHTIG!
Kan bevestigd worden aan optionele koelvinnen, dit zal het vermogen van uw controller significant verhogen.
PWM sturing voor het bekomen van de laagst mogelijke stroom “ripple” en uitermate stille aandrijving van de motor.
FOC (field oriented control) om de efficiency naar een nog niet gezien percentage te brengen. Resulteert op zijn beurt in een soepele loop van de motor.


Meerdere digitale en analoge ingangen.


CANOpen met optioneel BLE (bluetooth communicatie)
Ondersteund meerder sensor configuraties.
Enkele puls en quadrature pedaal assist of snelheids inputs.
Analoge voltage meting van de batterij of BMS gebaseerde communicatie met de batterij.

Denk je eraan om een thuisbatterij te plaatsen, zonnepanelen, zonneboiler? Neem eens een kijkje op onze website www.uwthuisbatterij.eu

Heb je vragen of andere noden en wensen. Gelieve dan onderstaande in te vullen en duidelijk te omschrijven wat U zoekt. Wij komen dan zo spoedig mogelijk bij U terug met een oplossing voor uw specifiek probleem.