Waarom is TOP-EBIKE beter?

Gepubliceerd op 8 februari 2020 om 19:04

Een deftige uitleg over ZIN en ONZIN van de zogenaamde voordelen die de verschillende systemen bieden.  En nog veel meer.


-USB aansluiting verkrijgbaar op alle schermen verkrijgbaar  / -USB aansluiting op batterijen verkrijgbaar
Vanaf nu kunnen bijna alle LCD schermen worden voorzien van een USB oplaadpunt. Hiermee kan je dus uw smartphone, of wat ook dat een spanning gebruikt van 5 Volt via USB opladen. Dit wil zeggen, met een kort standaard kabeltje nooit meer zonder stroom voor uw telefoon of GPS tijdens het rijden.

-USB aansluiting verkrijgbaar op alle schermen / -USB aansluiting op batterijen verkrijgbaar
Vanaf nu kunnen bijna alle LCD schermen worden voorzien van een USB oplaadpunt. Hiermee kan je dus uw smartphone, of wat ook dat een spanning gebruikt van 5 Volt via USB opladen. Dit wil zeggen, met een kort standaard kabeltje nooit meer zonder stroom voor uw telefoon of GPS tijdens het rijden.

-Batterijen met USB-aansluiting
Vanaf nu kunnen ook verschillende batterijen op aanvraag worden voorzien van een USB oplaadpunt. Hiermee kan je dus uw smartphone, of wat ook dat een spanning gebruikt van 5 Volt via USB opladen. Dit wil zeggen, met een kort standaard kabeltje nooit meer zonder stroom voor uw telefoon of GPS tijdens het rijden. De smart BMS systemen wanneer je USB hebt in uw batterij zijn zo gemaakt dat deze usb connectie uw batterij niet kan leeg maken en eventueel een slecht werkende batterij als gevolg zou hebben. 
-Nieuwe motoren met de nieuwste technologie
Nieuwe ontwikkelingen die onze motoren nog krachtiger maken ten opzichte van andere motoren. Er wordt dan ook steeds gezocht naar betere en efficiëntere manieren voor het maken van uw motor. Dit gebeurd ook in nauwe samenwerking met Japanse ingenieurs die samen met ons borg staan voor het beste. Zo worden steeds de laatste ontwikkelingen toegepast. Dit onder andere  op het vlak van : magneten met andere afmetingen voor een nog zuiniger verbruik en groter koppel, reductiekasten die vervaardigd zijn met nieuw type tandwielen, dit resulteert in een motor die toch het voordeel heeft van een reductiekast, doch hetzelfde geluidsniveau heeft van een direct aangedreven motor. Tandwielen die de hoge krachten perfect overbrengen met een minimum aan verlies. Rendement van de motoren gaat hiermee nogmaals flink de hoogte in. Drie nieuwe types motoren, 250 watt, 350 watt en 500 watt. Met continue max. koppel van respectievelijk 40Nm, 50Nm en 60Nm. Let wel dat vele andere merken opgeven dat ze mogen gaan tot 25Nm, maar dit is dan niet continue!, en is dus een piekbelasting. De normale wielmotors geven doorgaans voor een 250 watt motor een continue koppel van 7 tot 8 Nm. Dus opgelet bij het lezen van dergelijke waarden.
Nieuwe middenmoters, nog betrouwbaarder en nu te verkrijgen ook in 250, 350 en 500 watt. Koppel continue van respectievelijk 75, 90 en 120 Nm.

Elke motor kan op maat gemaakt worden.

-Steeds een beveiligd systeem om je jarenlang te dienen
Alle motoren met ingebouwde temperatuursensor voor een nog veiliger gevoel. Motor kan niet oververhitten.  -Alle wielmotoren zijn in diameter kleiner gemaakt om een beter esthetisch zicht te bieden. De grootte van bijvoorbeeld een 500 watt motor is nu de grootte van de vroegere 350 watt motoren en de 250 watt motoren hebben een diameter die nog slechts een fractie groter is dan een naafdynamo!

-Zuinige motoren, dat is wat we bieden
Vernieuwd wikkelpatroon voor alle motoren. Dit alles om een SUPER zuinig verbruik te hebben bij toch hoge krachten en het rendement te verhogen. Wij kunnen dan ook nu zeggen dat geen enkele motor ons systeem momenteel kan benaderen. (vroeger ook al niet en nu zeker niet). Nieuw ontwikkelde direct drive motoren die evenals de reductiemotoren praktisch onverwoestbaar zijn en gemaakt worden volgens de laatste technologieën.
-Batterijen naar keuze
Elke fiets die omgebouwd wordt kan uitgerust worden met een batterij volgens de noden van de klant. Wordt samengesteld volgens specifieke wensen van licht naar zéér zwaar. Elke batterij beschikt standaard over een BMS oftewel Battery-Management-System. Wij gaan echter nog een stap verder. Elke batterij is bovendien uitgerust  met  een balanceersysteem. Dit zal uw batterij steeds in topconditie houden en zal U ook tijdig waarschuwen als er iets fout mocht zijn. Dan kunnen wij ingrijpen.

-Zijn de fietsen door TOP-EBIKE gemaakt beter?

Dit is een vraag die we regelmatig krijgen en waar we zelfs niet willen op antwoorden. Zeg nu zelf, als je deze vraag aan elke handelaar zou stellen, dan hebben ze plots allemaal het beste, nogal logisch dat we hier niet aan meedoen. We laten liever de feiten spreken. Wat we wel kunnen zeggen is dat onze klanten die een fiets hadden uit de winkel en dan overgestapt zijn naar ons systeem, zeker en vast niet meer terug naar een kant en klare elektrische fiets zullen terugkeren. Zij kunnen het best beoordelen wat de verschillen zijn. Dat zijn feiten. Nieuwigheden die je nergens anders zal vinden. Remwerking stuurt de elektriciteit die je opwekt bij het afremmen, terug naar je batterij! Motoren met ingebouwde snelheidsmeting, hall sensoren, temperatuurbeveiliging enz. Maar zelfs meer dan dat, onze systemen zijn gemaakt dat je steeds kan verder fietsen. Bijvoorbeeld een hall sensor kapot in je motor? Geen probleem, je kan dan zelf via het scherm instellen dat je wil verder rijden zonder hall sensoren. Idem voor remdetectie enz. steeds gemaakt dat je bij eventueel falen van een detectie mits kleine aanpassing die je kan doen op elk moment zonder gereedschap. je kan dus steeds verder fietsen. Steeds de laatste technologieën, dat is ons sterke punt. Motoren gewikkeld op maat van de klant!

-Verschil tussen een ombouwkit die je zelf kan plaatsen en ons eigen systeem.

Je kan bij ons terecht voor een ombouwkit die mag geplaatst worden door de klant zelf of voor de ombouw van uw fiets met ons eigen systeem. De ombouwkits die je zelf mag plaatsen, ook hier heb je een stapje voor bij ons. deze zijn namelijk stuk voor stuk beter dan elke andere ombouwkit die je kan kopen. Dat is trouwens ons motto: "wij willen gewoonweg beter zijn". Als je je fiets laat ombouwen met onze high tech componenten, dan heb je de zekerheid dat géén enkel ander systeem kan wat je kan doen met ons HIGH-TECH uitvoering. De High-TECH versie gaat zéér ver op technologisch vlak. Wij durven hier dan ook gerust stellen dat mocht je iets gelijkaardig vinden dat beter is, dan geven we je zelfs GELD TERUG garantie! De HIGH-TECH versie mag niet door de klant zelf geplaatst worden. De duur van een HIGH-TECH ombouw varieert van 2 tot 4 weken, naargelang de eisen die gesteld worden door de klant. De wielmotoren uit de HIGH-TECH versie rijden bij lege batterij als een gewoon wiel. Hebben voor 98% vrijloop omdat wij deze uitrusten met een DUBBELE vrijloop!